Manuale d’uso / di manutenzione del prodotto SCB30 del fabbricante Vulcan-Hart
Vai alla pagina of 8
ITW Food Equipment Group, LLC 3600 North point Blvd. Baltimore, MD 21222 RETAIN THIS MANUAL FOR FUTURE USE FORM F- 36952 ( 06-08) INSTALLATION & OPERATION MANUAL FOR Charbroilers MODELS MLS VCCB25 ML-114540 VCCB30 ML-114541 VCCB36 ML-114542 VCCB47 ML-114543 VCCB60 ML-114544 VCCB72 ML-114545 www.
- 2 - IMPORTANT FOR YOUR SAFETY THIS MANUAL HAS BEEN PREPARED FOR PERSONNEL QUALIFIED TO INSTALL GA S EQUIPMENT , WHO SHOU LD PERFORM THE INITIAL FIELD START-UP AND ADJUSTMENTS OF THE EQUIPMENT COVERED BY THIS MANUAL. POST IN A PROMINENT LOCATION THE INSTRUCTIONS TO BE FOLLOWED IN THE EVENT THE SMELL OF GAS IS DETECTED .
- 3 - INSTALLATION, OPERATION AND CARE OF GAS COUNTERTOP CHARBROILERS GENERAL Gas Countertop C harbroilers are designed for commer cial use only and feat ure fast, efficient ga s heat. Eac h burner is controlled by an adjust able gas valve . Cast ra diants are located dire ctly above each burner to maint ain uniform temperat ure.
- 4 - supply connecti on(s). Provide 24" cleara nce at the front for cle aning, mainte nance, service and proper operation. Minimum clea rances to comb ustible construc tion are 12" to the back and 9" to the sides. Minimum clea rances to non-comb ustible walls are 3" to the rea r and 3" to the sides.
- 5 - Purge the su pply line to clea n out any dust, di rt, or any foreign matter before con necting the line to the unit. Codes requi re that a gas shut-off valve be installed in the gas line ahea d of the charbroile r. The gas s upply line must be at least the e quivalent of ¾” iro n pipe.
- 6 - CASTER EQUIPPED CHARBROILERS Charbroilers mounted on st ands with casters must use a flexible connecto r (not supplied) that complies with the Standard f or Connectors for Mova ble Gas Appliance s, ANSI Z21.
- 7 - The charbroiler is a free vente d appliance. All produc ts of combustion and the heat generated by the burners p ass through th e grates. Wh en meat is pl aced on the grat es, this blocks the venting and caus es a temperature build-up. The charbroiler operates most efficientl y with valves turned down to 1 / 3 or ½.
- 8 - MAINTENANCE WARNING : THE CHARBROILER AND ITS PARTS ARE HOT. USE CAR E WHEN OPERATING, CLEANING, OR SERVICING THE CHARBROILER. VENT SYSTEM At least twice a year the ex haust hood (ven ting system) sho uld be examined and cleaned. SERVICE Contact your loca l Service Agenc y for any repairs or adjustments need ed on this equipment.
Un punto importante, dopo l’acquisto del dispositivo (o anche prima di acquisto) è quello di leggere il manuale. Dobbiamo farlo per diversi motivi semplici:
Se non hai ancora comprato il Vulcan-Hart SCB30 è un buon momento per familiarizzare con i dati di base del prodotto. Prime consultare le pagine iniziali del manuale d’uso, che si trova al di sopra. Dovresti trovare lì i dati tecnici più importanti del Vulcan-Hart SCB30 - in questo modo è possibile verificare se l’apparecchio soddisfa le tue esigenze. Esplorando le pagine segenti del manuali d’uso Vulcan-Hart SCB30 imparerai tutte le caratteristiche del prodotto e le informazioni sul suo funzionamento. Le informazioni sul Vulcan-Hart SCB30 ti aiuteranno sicuramente a prendere una decisione relativa all’acquisto.
In una situazione in cui hai già il Vulcan-Hart SCB30, ma non hai ancora letto il manuale d’uso, dovresti farlo per le ragioni sopra descritte. Saprai quindi se hai correttamente usato le funzioni disponibili, e se hai commesso errori che possono ridurre la durata di vita del Vulcan-Hart SCB30.
Tuttavia, uno dei ruoli più importanti per l’utente svolti dal manuale d’uso è quello di aiutare a risolvere i problemi con il Vulcan-Hart SCB30. Quasi sempre, ci troverai Troubleshooting, cioè i guasti più frequenti e malfunzionamenti del dispositivo Vulcan-Hart SCB30 insieme con le istruzioni su come risolverli. Anche se non si riesci a risolvere il problema, il manuale d’uso ti mostrerà il percorso di ulteriori procedimenti – il contatto con il centro servizio clienti o il servizio più vicino.