Manuale d’uso / di manutenzione del prodotto PC-16 del fabbricante La Pavoni
Vai alla pagina of 8
INSTRUCTIONS FOR USE First Time Operation I For first time “out of the box” operation we recommend you clean the inside of your la Pavoni machine. Follow the simple procedures below: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. FILL THE BOILER (9) WITH WATER UNTIL THE WATER LEVEL REACHES THE TOP OF THE SIGHT GLASS (5).
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. LEVER SAFETY VALVE BOILER CAP STEAM KNOB SIGHT KNOB ON - OFF POWER SWITCH PRESSURE SWITCH DRIP BASIN BOILER FILTER HANDLE GROUP STEAM TUBE COFFEE PRE.
TRUCTIONS FOR USE I Please read all instructions before using your la Pavoni Before your la Pavoni machine is plugged in you must complete steps # 1 and #2 ! 1. Remove the boiler cap (3) and fill the boiler (9) with water until the water level reaches the top of the sight glass (5) as pictured in Diagram A.
When the machine has reached maximum pressure the pressure gauge (7) will be in the green zone. The la Pavoni professional is equipped with an internal thermostat which controls the temperture. When the proper temperature is reached it will be maintained automatically.
Your la Pavoni machine is designed to froth milk ( for cappuccino) in two ways. I MAKING CAPPUCCINO with the standard plated arm I a. Start with cold milk, whole or 2 % low fat milk work best. You may froth milk in any type of container or cup you wish: stainless steel, ceramic or glass.
TROUBLE SHOOTING PRESSURE machine to reach temperature green zone in pressure gauge ( 7 ) Bleed air from steam tube (12) by opening the steam knob (4). After steam has exited, close steam knob and allow the machine to reach pressure again HANDLE l Allow lever (1) to remain raised longer.
TECHNICAL PRECAUTIONS I 1. Install the machine on a steady, dry base. 2. DO NOT immerse the machine or power cord in water. 3. This machine develops warm spots (base) and hot spots (boiler 9). Subsequently, it should be kept out of the reach of children.
TECHNICAL DATA Model: Professional Size: Lenth 11 ” - Width 7” - Height 12” Weight: 17 lbs. Boiler capacity: 38 oz. Steam delivery: 10 minuteses Power supply: 110 Volt /60 Hz Heating element: 10.
Un punto importante, dopo l’acquisto del dispositivo (o anche prima di acquisto) è quello di leggere il manuale. Dobbiamo farlo per diversi motivi semplici:
Se non hai ancora comprato il La Pavoni PC-16 è un buon momento per familiarizzare con i dati di base del prodotto. Prime consultare le pagine iniziali del manuale d’uso, che si trova al di sopra. Dovresti trovare lì i dati tecnici più importanti del La Pavoni PC-16 - in questo modo è possibile verificare se l’apparecchio soddisfa le tue esigenze. Esplorando le pagine segenti del manuali d’uso La Pavoni PC-16 imparerai tutte le caratteristiche del prodotto e le informazioni sul suo funzionamento. Le informazioni sul La Pavoni PC-16 ti aiuteranno sicuramente a prendere una decisione relativa all’acquisto.
In una situazione in cui hai già il La Pavoni PC-16, ma non hai ancora letto il manuale d’uso, dovresti farlo per le ragioni sopra descritte. Saprai quindi se hai correttamente usato le funzioni disponibili, e se hai commesso errori che possono ridurre la durata di vita del La Pavoni PC-16.
Tuttavia, uno dei ruoli più importanti per l’utente svolti dal manuale d’uso è quello di aiutare a risolvere i problemi con il La Pavoni PC-16. Quasi sempre, ci troverai Troubleshooting, cioè i guasti più frequenti e malfunzionamenti del dispositivo La Pavoni PC-16 insieme con le istruzioni su come risolverli. Anche se non si riesci a risolvere il problema, il manuale d’uso ti mostrerà il percorso di ulteriori procedimenti – il contatto con il centro servizio clienti o il servizio più vicino.